WGA HIAATVERZEKERING

Heeft u personeel dat boven het wettelijk dagloon verdiend? Dit wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en bedraagt in 2019 €55.927,08 per jaar. Dan toont u goed werkgeverschap als u hen de kans geeft om zicht te verzekeren voor een inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid. U kunt uw medewerkers de premie zelf laten betalen. Laat u informeren over deze secundaire arbeidsvoorwaarde. 

WIA EXCEDENT: MOOIE SECUNDAIRE ARBEIDSVOORWAARDE MET LAGE KOSTEN EN GROTE IMPACT

WGA hiaat is een inkomensgat dat ontstaat wanneer iemand gedeeltelijk arbeidsongeschikt is en na 104 weken ziekte aanspraak moet maken op een WGA vervolguitkering. Het verschil tussen het oorspronkelijke salaris en de WGA vervolguitkering is een gat, dit gat noemt men een hiaat oftewel het WGA hiaat. Een WGA-hiaatverzekering is een regeling die van toepassing is op werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn geraakt en daardoor een groot deel van hun inkomen moeten missen. De afbeeldingen hieronder laten zien wat de impact is voor iemand met een salaris van €40.000 per jaar: €21.000 PER JAAR!

WGA Gat berekening_3.PNG

Zoals u hierboven kunt zien maakt een WGA-Gat verzekering voor een medewerker een zeer groot verschil bij arbeidsongeschiktheid. Het is hiernaast ook nog eens mogelijk om de premie geheel of gedeeltelijk door te belasten aan de werknemer. Kortom, de WGA-gat verzekering is zeker de moeite waard om eens  te bekijken. Onze adviseurs leggen u graag uit tussen welke dekkingen u kunt kiezen. Maak vandaag nog een afspraak.

 
logo de mul

CONTACT

arrow&v

Bedankt voor uw bericht. Er zal spoedig contact met u worden opgenomen.